VWO vraag 41

9 comments

 • Saskia van Limburg Brouwer

  Ook ik heb bij deze vraag woorden die verder in de zin stonden, zoals échalos en límitate, niet goed gerekend. Het antwoordmodel was hierin duidelijk maar naar mijn mening niet persé correct. Vervelend voor mijn leerlingen als die woorden bij anderen wel zijn goedgerekend.

 • Karen van Herwaarde

  Ik vind ook dat “no quieres” en “limítate” goedgerekend zouden moeten worden. Daar staan tenslotte de tips.

 • Raveling

  Ook van mij een algemene beoordeling die eigenlijk zeer aansluit bij de reactie hiervoor: het examen was naar mijn mening te lang, veel leerlingen hebben de laatste teksten afgeraffeld, en ook moesten ze veel te veel woorden opzoeken om de teksten te begrijpen. De leerlingen vonden de meeste teksten erg lang en saai, en dat kan ik me wel voorstellen.

 • M. E. Losa

  Ze vragen om de eerste 2 woorden van de zin waar een tip in staat, de zin die het Cito als antwoord geeft is niet de zin waar de tips in staan, die staan namelijk in de volgende 2 zinnen: “No quieres” en “Échalos con”

  • Barbara Hofstede

   Ben ik met je eens. Ik heb nu al het andere dan wat het antwoordmodel geeft fout gerekend, maar niet met een goed gevoel.

   • Raveling

    Helemaal mee eens, hier dezelfde ervaring…

    • Barbara Hofstede

     Nu ik er nog eens goed naar kijk zou ik ‘Échalos con’ ook goed willen rekenen. In die zin staat de tip, die in de zin ‘Para conseguir’ wordt gegeven, uitgewerkt. ‘No quieres’ zou ik niet goed willen rekenen omdat daar niet echt een tip staat.

 • van hinsberg

  Omdat de link voor de algemene beoordeling niet werkt, bij deze mijn mening maar bij de laatste vraag.

  Over het algemeen was het examen lang, veel langere teksten en teksten die niet erg aansluiten op de wereld van de leerlingen.
  daarbij waren de teksten wel redelijk goed te volgen maar waren de vragen vaak moeilijk.
  Om de vragen goed te begrijpen moest er meer opgezocht worden dan om de tekst te begrijpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *