VWO vraag 33

8 comments

 • Saskia van Limburg Brouwer

  Bijna al mijn leerlingen hebben ‘en frío’ vertaald als in de kou, of koud mengen. Dat heb ik goed gerekend, koude ingrediënten niet. Overigens had ik maar een paar leerlingen, waarvan een aantal native speakers, die dit goed hadden. Deze vraag was onnodig lastig, en ik denk dat bijna geen enkele leerling de tekst echt heeft begrepen.

 • Robertine Kalisvaart

  Ik dacht zelf dat deze vraag wel te doen was, tot ik zag dat mijn leerlingen ‘m collectief fout hadden…

 • Karen van Herwaarde

  Deze vraag is erg lastig, de alinea is voor leerlingen niet goed te begrijpen.

 • ingrediënten in de kou mengen heb ik fout gerekend en koud mengen heb ik goed gerekend.

  Lastige vraag en mijn leerlingen hadden er moeite mee.

 • Mari

  Lastige vraag: geen van mijn leerlingen heeft deze vraag goed geantwood. Ook de Spaanstaligen niet.

 • van hinsberg

  in de tekst staat letterlijk dat het niet mogelijk was om de ingrediënten koud te mengen, dat voorheen normaal gesproken warm water werd gebruikt.
  Dus in principe niet alleen warm.
  Je zou dus naar mijn idee ook moeten goed rekenen dat de ingrediënten nu koud gemengd kunnen worden.

  • González

   Er staat dat voorheen normaal gesproken warm water werd gebruikt. Nu (en dat is nieuw) kun je ook koud water gebruiken. Mixen met koud water is nieuw. Dat hebben de sporters nodig omdat zij in hun omstandigheden niet kunnen koken.
   Hoe dan ook is de zinsopbouw van de alinea onnodig lastig. Bij mij heeft maar 1 leerling het antwoord goed geformuleerd.

  • Barbara Hofstede

   ‘Je zou dus naar mijn idee ook moeten goed rekenen dat de ingrediënten nu koud gemengd kunnen worden’

   Daar ben ik het mee eens. Het gaat erom dat het nu zonder warm water (warmte) gemengd kan worden. Dus inderdaad met koud water. Maar dat hebben maar weinig lln zo geantwoord. Veel hebben opgeschreven dat het nu mogelijk is om de ingrediënten koud te mengen. Wij rekenen dat goed.
   Koude ingrediënten mengen niet. De ingrediënten zijn tenslotte altijd koud als ze gemengd worden in deze situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *