Talentenprogramma Letteren Radboud Universiteit

Heeft u leerlingen die een flinke uitdaging niet uit de weg gaan en het interessant vinden om zich vast te verdiepen in (één van) de wetenschappen van de Radboud Universiteit? U kunt ze de kans geven om alvast aan te schuiven in de collegebanken. Aan het begin van het studiejaar gaat hetTalentenprogramma Letteren weer van start en vanaf oktober starten we weer met hetinterdisciplinaire talentenprogramma: Radboud Letteren+. 

Talentenprogramma
Het Talentenprogramma geeft scholieren de mogelijkheid om aan te schuiven bij het reguliere universitaire onderwijs. Bij dit programma nemen scholieren uit 5 en 6 vwo plaats in de collegebanken tussen de Nijmeegse studenten, bij een cursus naar keuze. Binnen het Talentenprogramma van Letteren kunnen eerstejaarsvakken bij twaalf verschillende studiesgevolgd worden. De cursussen duren drie of zes maanden, met wekelijkse bijeenkomsten op de universiteit. Het aantal contacturen per week en het tijdstip van de hoor- en/of werkcolleges is per cursus verschillend.

Radboud Letteren+ 
Radboud Letteren+ is een interdisciplinair programma waarbij maximaal 35 scholieren uit 4, 5 en 6 vwo tijdens tien interactieve colleges samen kennis kunnen maken met de wereld van taal & cultuur én werken aan hun academische vaardigheden. Het programma start met drie inleidende colleges op het gebied van de geesteswetenschappen. Daarna kan een keuze gemaakt worden uit de verdiepingstrack ‘Taal & communicatie’ of ‘Geschiedenis, kunst & literatuur’. Het programma wordt afgesloten met een uitdagende eindopdracht. In totaal omvat het programma 80 studielasturen en het is mogelijk om een koppeling te maken met het profielwerkstuk. Radboud Letteren+ vindt plaats van oktober 2019 tot maart 2020.

Aanmelden
De inschrijving voor het Talentenprogramma Letteren en Radboud Letteren+ is geopend. Als mentor, decaan of docent kunt u beoordelen of een leerling in aanmerking komt voor deelname en u kunt de leerling vervolgens aanmelden. Twijfelt u welk programma het beste bij uw leerling past, neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Radboud Pre-University College of Society
Faculteit der Letteren

Facebooktwitterlinkedinmail